Startsida / Inlägg

Bananbröd

av Maria
DSC_2028 DSC_2035

DSC_2031Eftersom det var massa bananer kvar efter mässan så passade jag på att göra bröd utav de.  Nu är både bröd och efterrätt klart för veckan. Det där med två flugor i en smäll är min grej. Sparar tid och pengar! Självklart pratat jag om bananbröd.

Du behöver:

3 bananer

3 ägg

25 g smält smör

3 msk kokosmjöl

1,5 dl madelmjöl

1,5 msk stevia strö

½ tsk kanel

½ tsk bakpulver

psst! Ha i lite salt också…

 

Gör så här:

Värm ugnen på 200°. Smörj en brödform med kokosolja/smör.

Mosa bananerna och blanda i kanelen.

I en separat bunke, ha i smälta smöret och vispa i stevian och äggen.

Häll i mjölen, bakpulvret och saltet.

Häll över smeten i formen och in i ugnen i ca 30 minuter.

Servera och njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB