Startsida / Inlägg

Här är receptet

av Maria
DSC_2065 DSC_2083

DSC_2091-2Här är ett recept som innehåller lite fler ingredienser än bara åtta och tar ca 35 minuter att laga. Jag klev ur min vanliga rutinbox men det var det värt. För smaken var wow. Vill du ha en lyxig fredagskväll så bör du prova sötpotatischips som nachos. Hoppas det smakar bra!

Du behöver för två:

Nachos

1 sötpotatis

1 msk matolja

salt, peppar & mynta

1/3 mozzarella

 

Tacosfärs

1 dl sojafärs

½ gul lök

3 msk tacossås

3 msk ajvar (har farmors hemmagjorda, annars går det att köpa)

 

Guacamole

1,5 avokado

Saften från 1 lime

Salt och peppar

Tillbehör: tomater & spetspaprika 

 

Gör så här:

Värm ugnen på 200°.

Skär sötpotatisen i tunna skivor, krydda och ha över matoljan. Lägg skivorna på en plåt och in i ugnen i ca 30 minuter.

Undertiden, hacka löken, paprikan, tomaten och riv mozzarellan.

Stek löken i kokosolja eller smör tills det fått färg och ha sedan i färsen, ajvaren och tacosåsen.

Mosa avokadon med en gaffel och ha i limen saften. Blanda och smaka av.

När sötpotatisen börjar bli klar, häll över mozzarellan och låt det få stå i ugnen ett litet tag till.

Ta ut potatisen och lägg över skivorna på en tallrik, ha över färsen, paprikan, tomaterna och toppa med guacamolen.

Smaklig måltid!

  • Tjänstgörande redaktörer: Mattias Kling, Aleksandra Wojcik och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB