Startsida / Inlägg

Krämig pastarätt

av Maria
DSC_2100-2 DSC_2082-2

DSC_2087-2Bladspenaten runt maten var lite overkill på bilden men vad gör man inte när vädret är dystert och grått? Förutom de gröna bladet så måste jag även få kommentera smaken av denna krämiga bön-pastarätt, ljuvlig, mättande och smakrik för att vara så enkel att laga. Hoppas det smakar bra!

Du behöver: 

Bönpasta (finna i vissa mataffärer) 

1 dl riven morötter

1 dl riven zucchini

1 vitlöksklyfta

2 dl havregrädde

1 msk kinesisksoja

Salt och peppar

Gör så här: 

Koka pastan i en kastrull.

Undertiden, börja stek vitlöken i kokosolja/matolja. När löken fått färg, ha i morötterna och zucchinin.

Låt det få steka på i några minuter.

Ha i havregrädden, sojan och salt och peppar.

Låt det få puttra ett litet tag på låg värme.

Servera såsen med pastan och njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB