Startsida / Inlägg

Brysselkål

av Maria
DSC_2088

DSC_2102Brysselkål innehåller inte bara sunda ämnen men den är också väldigt god, en favorit om ni frågar mig. Ibland kokar jag de, ibland stekar jag de men idag valde jag att ugnsrosta och ge de en smak av citron. Perfekt om du är sugen på något men fortfarande inte hungrig. Hoppas det smakar!

Du behöver:

Brysselkål

1 msk kokosolja

2 msk saft från en citron

cocktailtomater

havssalt

Salladslök

Riven ost (frivilligt)

 

Gör så här:

Värm ugnen på 180°.

Skölj och dela brysselkålen i två bitar, lägg över en plåt med bakpapper.

Ha över kokosoljan (smält den), citronsaften och saltet.

In i ugnen i ca 15 minuter.

Ta ut brysselkålen när de börjat få färg och blanda ihop med cocktailtomaterna.

Strö över lite salladslök och riven ost.

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Jenny Åsell och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB