Startsida / Inlägg

Nyttigare chokladtryfflar

av Maria

DSC_2209Gott? Ja! Enkelt? Ja! Nyttigt? Nja, men på julen får man gå bananas. Detta recept är farligt gott och väldigt populärt… enligt kocken själv. Hoppas det smakar bra!

För ca 20 stycken:

3 dl vispgrädde

200g ekologisk mörkchoklad (minst 80 % eller sockerfritt)

2 msk stevia strö

1 msk agavesirap (eller dadelsirap)

Raw kakao att rulla i

 

Gör så här:

Hacka chokladen i små bitar.

Koka upp grädden och ta sedan bort kastrullen från plattan.

Ha i chokladbitarna och blanda väl.

Tillsätt sedan stevian och agavesirapen, fortsätt att blanda.

In i kylskåpet i några timmar, gärna över natten.

När smeten har kallnat kan du forma till ca 20 runda bollar, rulla sedan i kakaon.

Servera!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB