Startsida / Inlägg

Nyttigt Tacogratäng

av Maria
DSC_1374

DSC_1381Gissa vad jag har i min matlåda? Tacogratäng med quiona och sojafärs. Det blev en sommarhit och jag tänkte låta den få göra en tidig comeback. Om ni har missat receptet så har ni den här nedan. Ta hand om er!

 

Du behöver för 3 personer:

2 dl quinoa

2 dl sojafärs (torr)

½ paket tacokrydda

1/2 burk majs

2 tomater

1 burk tacosås

1-2 dl riven ost

Gör så här: 

Börja med att koka upp quinoan.

Undertiden, hacka tomaterna och blanda med majsen i en skål. Häll sedan över quinaon när det är färdigt kokt.

Stek sedan gul löken och när det fått färg kan du tillsätta sojafärsen.

Ha nu i tacokryddan och blanda i väl

Häll tacofärsen i bunken  och missa inte tacosåsen och salten.

Häll i en form, strö över riven ost och in i ugnen i ca 10 minuter.

Servera med guacamole, gurka och salladsblad som tacobröd.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Mattias Kling, Aleksandra Wojcik och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB