Startsida / Inlägg

Ung entreprenör

av Maria

Om jag skulle ta en krona för varje gång någon sa till mig ”hur orkar du studera heltid samtidigt som du driver ett eget företag” så skulle jag förmodligen vara väldigt rik idag. Jag tänker därför svara på den frågan en gång för alla och förhoppningsvis kan mitt svar inspirera Dig.

Jag startade inte Kocken i klackar för att bli rik eller bli kändis. Det har aldrig varit min dröm. Min dröm är däremot att jag ska jobba med det jag älskar resten av mitt liv och att jag aldrig ska ha söndagsångest, behöva räkna ner dagarna till semestern eller ha magont på jobbet. Jag vägrar ha en sådan dyster vardag fram tills jag blir pensionär. Med den här stora drömmen i bakhuvudet bestämde jag mig för att göra en så kallad ”inre resa” och ta reda på vad jag egentligen vill göra och vad jag tycker är kul. Efter något år upptäckte jag mig själv stå i mitt kök klockan sex på morgonen för att skapa ett recept för att sedan fota och lägga upp det på bloggen. Viktigt att nämna att det var helt frivillig att gå upp så tidigt.

Jag märkte ganska snabbt att jag blev lyckligare och att jag började utstråla något positivt som gjorde att saker och ting bara föll i mitt knä. Nästan som att det var mening att jag skulle göra det här. Kocken i klackar har växt parallellt med min PAO-utbildning. Eftersom jag snart är i mål med utbildningen så känner jag inte för att avluta den.  Utbildningen i sig är väldigt bra, klasskamraterna är bäst och  självklart vill jag ha min avkastning på mitt studielån.

Men hur har jag fått den här envisheten, disciplinen och framför allt motivationen? En stor anledning till det är mitt gamla liv och alla orättvisor som fanns med där men min framtid har också haft en viktig betydelse. Jag kan se bilder på mitt framtida liv och det gör alla dagar (speciellt tuffa) blir enklare för jag vet jag går mot. Det är lättare att ta sig till en plats när man vet exakta adressen och samma sak är det med drömmar. Jag är egentligen inte i närheten av mina drömmar men att bara veta att jag vågar ta mig ut på vägen gör mig nöjd med min tillvaro. Att vara nöjd med min tillvaro gör både studierna och företagandet enklare.

Här är mina bästa tips till dig som vill ha motivation till att skapa ditt drömliv:

1. Ta reda på vad DU vill och inte vad dina föräldrar eller samhället säger att du ska göra.

2. När du vet vad du vill, gör mer av det. Repetion är nämligen kunskapens moder.

3. Ge inte upp. Bli det tufft? Då ska du absolut inte ge upp, för det är då du lär dig det nyttigaste i livet.

4. Tro på dig själv, även när alla säger att det är omöjligt.

5. Sist men absolut bäst – ha kul! Livet är för kort för att göra tråkiga saker.

_DSC7480

_DSC7602Bilder lånande av Björn Borg från eventet där Kockeniklackarcatering fick stå för maten 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Frida Westergård
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB