Startsida / Inlägg

Nyttig mos recept

av Maria
DSC_2955 DSC_2957

DSC_2968Butternutt mosen var en del av menyn som jag överraskade mina föräldrar med. Klantigt nog missade jag fota hela gourmetmiddagen men jag serverade denna fantastiska mos med ugnsbakad lax och en fräsch sallad till. Bra tips till er som vill äta något gott men som fortfarande är fräscht!

Du behöver för 4 personer: 

1 butternut squash

1 sötpotatis

1 gul lök

1 msk smör

Salt och peppar

 

Gör så här: 

Dela butternut squashen i två och skrapa ut köttet. Hacka pumpan i mindre bitar.

Hacka även sötpotatisen.

Koka nu pumpan och sötpotatisen i en kastrull tills det mjuknat.

När det mjuknat, ta kastrullen från plattan och häll ut vattnet.

Mixa det med stavmixer.

Hacka gul löken och stek det i smör.

Häll över löken i mosen, krydda med salt och peppar och blanda väl.

Servera med lax och en fräsch sallad.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB