Startsida / Inlägg

Nyttiga burgare

av Maria

DSC_3017

DSC_3026

DSC_3058

DSC_3030

DSC_3033Två studenter, en vanlig torsdag och inget att fira men klart att vi slår till med stort ändå. Menyns bestod av fräscha halloumiburgare med sötpotatis pommes och tzatzik. Super enkelt, super gott och super värt att offra nudlarna för. Hoppas ni blir lika mätta och glada som oss när vi åt det här!

Du behöver för 4 personer:

Bröd

500 g kvarg

 

250 g keso

2 ägg

4 dl glutenfri havregryn

1/2 tsk bakpulver

salt efter smak

Vallmofrön (valfritt)

 

Pommes

3-4 sötpotatisar

2-3 msk matolja

Salt och svartpeppar

 

Tzatziki

Turkisk yoghurt

1/2 gurka

2 vitlöksklyftor

 

Pålägg

Stekt halloumiost, gurka, tomat, salladsblad och rödlök

 

Gör så här: 

Värn ugnen på 225°.

Blanda allt till brödet i en skål och knåda med händerna.

Forma degen till 8 stycken bollar. Lägg över en plåt med bakplåtspapper.

Stick hål i brödet med en gaffel och pensla bröden med ägg eller vatten. Strö över vallmofrön.

In i ugnen i ca 10-15 minuter.

Undertiden, hacka sötpotatisen, krydda och blanda i matoljan. När brödet klart kan du lägga in potatisen i ugnen i ca 15 minuter.

Samtidigt kan du börja förbereda det sista som att hacka allt till pålägget, göra tzatziki och steka osten.

 

Nu är det bara att bygga upp burgaren och äta med nöje.

Smaklig måltid!