Startsida / Inlägg

Nyttig middag

av Maria
DSC_3358 DSC_3353 DSC_3339 DSC_3334

DSC_3366Varje helg innebär att trängas i tacohyllan med resten av det svenska folket. Jag är outsidern som inte följer den strömmen på grund av att min mage är extremt känslig för tacokrydda. Jag har löst mitt problem genom att byta ut brödet mot romansallad, tacokrydda mot ajvar och köttfärs mot quornfärs. Om du känner igen dig med tacomage-problemet så rekommenderar jag det här receptet:

Du behöver för 2 personer: 

1,5 dl torr quornfärs

1 gul lök

2 msk ajvar (jag använder mig av min farmors men det går att köpa)

1 msk tomatpuré

salt & peppar

Tillbehör: romansallad, paprika, tomat, feta ost och guacamole

Gör så här: 

Börja med att steka löken i kallpressad kokosolja.

Ha i quornfärsen och låt det få steka på ett tag.

Tillsätt sedan ajvar, tomatpuré och krydda efter sam. Ha i lite vatten.

Hacka grönsakerna och gör din egen guacamole.

Servera och njut!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB