Pizza recept
avHäromdagen kände jag mig otroligt pluggbakis så att mitt craving efter pizza eskalerade till en ny nivå. Vilken tur att jag är jag som lyckades att mixa ihop en nyttig och snabb pizza. Det här pizza receptet klättrar upp bland mina favoritrecept och jag hoppas verkligen att ni smakar. Ta hand om er!
Du behöver för 3:
pizzabotten
4 ägg
4 dl glutenfri havregryn
2 dl kvarg
1 dl pofiber
Salt och peppar
Tomatsås:
3 dl krossade tomater
1/3 chili
3 vitlöksklyftor
oregano, salt och peppar
På pizzan hade jag championer, rödlök, tomater, riven ost och färsk ruccola.
Gör så här:
Värm ugnen på 220°.
Börja med att blanda ihop allt till degen. Knåda väl och gärna med händerna.
Rulla degen till 3 mindre bitar och kavla ut de på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop allt till tomatsåsen och häl över pizzabotten.
Lägg över pålägget och in i ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera med ruccola!