Startsida / Inlägg

Pizza recept

av Maria
DSC_3516 DSC_3588-2 DSC_3555 DSC_3578 DSC_3559

DSC_3573Häromdagen kände jag mig otroligt pluggbakis så att mitt craving efter pizza eskalerade till en ny nivå. Vilken tur att jag är jag som lyckades att mixa ihop en nyttig och snabb pizza. Det här pizza receptet klättrar upp bland mina favoritrecept och jag hoppas verkligen att ni smakar. Ta hand om er!

Du behöver för 3: 

pizzabotten 

4 ägg

4 dl glutenfri havregryn

2 dl kvarg

1 dl pofiber

Salt och peppar

 

Tomatsås: 

3 dl krossade tomater

1/3 chili

3 vitlöksklyftor

oregano, salt och peppar

 

På pizzan hade jag championer, rödlök, tomater, riven ost och färsk ruccola. 

Gör så här:

Värm ugnen på 220°.

Börja med att blanda ihop allt till degen. Knåda väl och gärna med händerna.

Rulla degen till 3 mindre bitar och kavla ut de på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda ihop allt till tomatsåsen och häl över pizzabotten.

Lägg över pålägget och in i ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera med ruccola!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB