Jag fyller år!
avJag är nu officiellt 24 vårar, 24 jordsnurr, 24 år – hipp hipp hurra! Den 11 april föddes en liten Kock med skyhöga klackar i Armenien som 24 år senare skulle bjuda på en den smakligaste tårtan men en nyttigare tvist. Jag säger det ofta men den här gången menar jag det – ni måste prova det här receptet (dock är färgen missvisande, den var knallrosa när jag tog ut den ur ugnen). Ha en fin dag!
Du behöver för 6 bitar:
Botten:
2 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
1 msk smält kokosolja
1-2 msk Stevia
Fyllning:
175g minikeso
50 g cream cheese (eller krämig kokosmjölk)
1 ägg
1 äggvita
1 msk stevia
2 msk dadelsirap
Gör så här:
Sätt på ugnen, 175°.
Blada ihop alla ingredienserna till botten och tryck ut i en mellan stor form (gärna med en löstagbar kant).
Blanda sedan ihop alla ingredienser till fyllningen och mixa med en stavmixer till en slät smet. Häll smeten över botten.
Grädda i ugnen i ca 35 minuter, eventuell längre.
Ta ut tårtan och låt det svalna.
Servera med jordgubbar och ha ballonger istället för tårtljus.