Startsida / Inlägg

Nyttig efterrätt

av Maria
DSC_3743

DSC_3767Jag trodde att mitt inlägg var tidsinställt till igår men då hade jag självklart glömt att trycka på publicera knappen. Efterrätten till min födelsedagsmeny bestod av nyttig pannacotta och det dög i krig. Dock tyckte jag att det inte smakade lika bra som förra gången men gästerna gillade det – speciellt för att det var en nyttig efterrätt. Hoppas ni smakar!

Du behöver:

botten

2 dl mandelmjölk/sojagrädde

½ påse vegegel

1 krm vaniljpulver

1 msk stevia 

toppen 

2 dl mixad hallon

0,5 dl vatten

½ vegegel

Servera med björnbär

Gör så här:

Börja med att koka ihop allt till botten och häll sedan över det i två små skålar.

Mixa sedan hallonen med en stavmixer (sila gärna också).

Därefter, koka hallon med resten av ingridienserna till toppenlagret.

Häll smeten över botten och låt det få stå i kylen.

Servera med hallon!

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Rebecka Rakell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB