Frukostsemlan
avI det här receptet har jag valt att blanda ihop det nyttiga tänkandet med min armeniska matkultur. Brödet på bilderna betyder mycket för mig då min älskade mor bakade dessa varje söndag under hela min uppväxt. Att köpa bröd existerade inte i min familj. Sanningen fram, det är inte nyttigt MEN det innehåller mycket kärlek och minnen. Annars rekommenderar jag frukostsemlan med något annat bröd och fyll med ägg, tomater och riven Västerbottenost och in i ugnen. Hoppas det smakar!
Du behöver för 4 frallor
Bröd
5 dl mjöl
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk matolja
1/2 paket färsk jäst
Vallmofrön
Pålägg:
4 ägg
Cocktailtomater
Salladslök
Riven Västerbottenost
Salt och peppar
Tillbehör:
Folie
Gör så här:
Värm ugnen på 250 grader.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och knåda till en fast deg.
Låt degen jäsa övertäckt i degbunken i ca 15-20 minuter.
Dela degen i fyra delar och rulla till runda former.
Pensla med vatten och strö över vallmofrön.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 200°.
Skär toppen av brödbullarna och gröp ur innehållet.
Fyll bröden med hackade cocktailtomater, kläck över ett ägg och strö över med Västerbottenost.
Krydda med salt och peppar.
Vira folie runt bröden och lägg in de i ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut frallorna, strö över lite hackad gräslök och servera.