Startsida / Inlägg

Frukostsemlan

av Maria
kockeniklackar kocken i klackar

kocken i klackar I det här receptet har jag valt att blanda ihop det nyttiga tänkandet med min armeniska matkultur. Brödet på bilderna betyder mycket för mig då min älskade mor bakade dessa varje söndag under hela min uppväxt. Att köpa bröd existerade inte i min familj. Sanningen fram, det är inte nyttigt MEN det innehåller mycket kärlek och minnen. Annars rekommenderar jag frukostsemlan med något annat bröd och fyll med ägg, tomater och riven Västerbottenost och in i ugnen. Hoppas det smakar!

 

Du behöver för 4 frallor

Bröd

5 dl mjöl

2,5 dl vatten

1 tsk salt

1 msk matolja

1/2 paket färsk jäst

Vallmofrön

 

Pålägg:

4 ägg

Cocktailtomater

Salladslök

Riven Västerbottenost

Salt och peppar

 

Tillbehör:

Folie

 

Gör så här:

Värm ugnen på 250 grader.

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och knåda till en fast deg.

Låt degen jäsa övertäckt i degbunken i ca 15-20 minuter.

Dela degen i fyra delar och rulla till runda former.

Pensla med vatten och strö över vallmofrön.

Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 200°.

Skär toppen av brödbullarna och gröp ur innehållet.

Fyll bröden med hackade cocktailtomater, kläck över ett ägg och strö över med Västerbottenost.

Krydda med salt och peppar.

Vira folie runt bröden och lägg in de i ugnen i ca 10 minuter.

Ta ut frallorna, strö över lite hackad gräslök och servera.

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB