Startsida / Inlägg

Frulle med mig

av Maria
DSC_0470

DSC_0475Jag älskar allt med frukost. Jag älskar stor frukost. Jag älskar att laga min egen frukost. En tråk måndag innebär att jag lyxar till det med fin frulle. Det förtjänar jag och även DU och därför hoppas jag att ni provar på det här granola receptet. Ta hand om er!

Du behöver: 

2 dl glutenfritt havregryn

1 dl hackade valnötter

2 msk agavesirap

0,5 dl saft från apelsin

½ tsk kanel

Torkade tranbär

Gula russin

Solrosfrön

Pumpafrön

 

Gör så här:

Värm ugnen på 180°.

Börja med att blanda ihop havregryn och hackade valnötterna i en bunke.

I en liten skål, blanda ihop sirapen, apelsinsaften och kanelen.

Häll över havregrynsblandningen och blanda väl.

Lägg över allt på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen i ca 15 minuter.

Lite då och då, rör om.

Ta ut plåten ur ugnen och låt granolan svalna.

Blanda ihop med de resterande ingredienserna.

Servera med turkisk yoghurt och färska björnbär.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB