Startsida / Inlägg

Midsommar tårtan

av Maria
kocken i klackar kocken i klackar

DSC_0526Imorn är det dags för regniga Sverige att fira midsommar, hurra! Jag kommer att åka bort över helgen samt jobba en del på mitt andra jobb och därmed kan det bli rätt tyst här på Kocken i klackar. Jag ska, som alltid, göra mitt bästa med att ständigt uppdatera er. Nu till det goda här i livet – raw tårtan som är helt perfekt för er som vill ha ett nyttigare och enklare alternativ till midsommar. Jag hoppas ni provar den och glöm inte att ta hand om er!

Du behöver för en mellanstor tårta: 

botten

1 dl krossade cashewnötter

10 stycken dadlar

1 msk mandelsmör

1/2 tsk vaniljpulver

 

Toppen

2 dl kokosgrädde

1 dl hallon

1/2 tsk vaniljpulver

 

Gör så här:

Mixa först allt till botten och sedan allt till fyllningen.

Häll upp botten i en form och ha över fyllningen.

In i frysen i 4 h eller gärna över natten.

Toppa med pistaschenötter och servera.

Glad midsommarafton!

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB