Startsida / Inlägg

Pizza de luxe

av Maria

Kocken i klackar

DSC_1016

DSC_1019En hembakad pizza tackar vi aldrig nej till och att den dessutom är glutenfri får min mage att hurra. I vanlig ordning är detta recept enkelt och mycket gott. Hoppas att ni smakar!

Du behöver för två pizzor: 

Pizzadeg 

1/4 jäst

2 dl ljummet vatten

4 dl mjölmix (använde Finax)

2 msk matolja

lite salt

 

Tomatsås 

2 stora tomater

2 msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta

1/2 gul lök

Oregano och salt

Fyllning: cocktailtomater, röd lök, mozzarella, pesto och ruccola.

 

Gör så här: 

Lös upp jästen i vattnet och sedan tillsätter du resten av ingredienserna.

Arbeta ihop det till en deg och låt det får jäsa i ca 30 minuter.

Undertiden, koka ihop allt till tomatsåsen och hacka allt till fyllningen.

In i ugnen i ca 15 minuter och servera med färsk ruccola.

Hoppas det smakar väl!