Startsida / Inlägg

Pizza de luxe

av Maria
Kocken i klackar DSC_1016

DSC_1019En hembakad pizza tackar vi aldrig nej till och att den dessutom är glutenfri får min mage att hurra. I vanlig ordning är detta recept enkelt och mycket gott. Hoppas att ni smakar!

Du behöver för två pizzor: 

Pizzadeg 

1/4 jäst

2 dl ljummet vatten

4 dl mjölmix (använde Finax)

2 msk matolja

lite salt

 

Tomatsås 

2 stora tomater

2 msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta

1/2 gul lök

Oregano och salt

Fyllning: cocktailtomater, röd lök, mozzarella, pesto och ruccola.

 

Gör så här: 

Lös upp jästen i vattnet och sedan tillsätter du resten av ingredienserna.

Arbeta ihop det till en deg och låt det får jäsa i ca 30 minuter.

Undertiden, koka ihop allt till tomatsåsen och hacka allt till fyllningen.

In i ugnen i ca 15 minuter och servera med färsk ruccola.

Hoppas det smakar väl!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB