Caramelised onion
avAtt gå bannanas i köket är väldigt underskattat. Det blir lixom aldrig fel när man har märkliga matidéer, en vass kniv och Bob Marley i bakgrunden. Här har ni en sallad där bönan har fått den viktigaste rollen medan allt annat omkring har lyft dens smak. Hoppas ni provar!
Du behöver för 2 personer:
(Tillagningstid 30 minuter)
Karamelliserad rödlök:
1 rödlök
1 msk dadelsirap
Smör
Tillbehör: Salladsmix och tonfisk
Ugnsstekt palsternacka
2 palsternackor
3 msk olja
Bönmix
Stora vita bönor
1 vitlöksklyfta (pressad)
2 msk matolja
Salt
Finhackad koriander
Gör så här:
Värm ugnen på 220°.
Skala palsternackan och hacka till träningsformer.
Lägg de i en oljad form och ha över lite till olja.
Rör om och salta.
In i ugnen i ca 20 minuter.
Undertiden, förbered den karamelliserade löken.
Skala och hacka rödlöken tunt.
Värm en kastrull med tjock botten på medelhög värme och ha i smör.
Fräs löken tills det fått färg.
Tillsätt sedan dadelsirapen och låt det få stekas på i några minuter till.
Blanda ihop det med salladsmixen och tonfisken.
Blanda allt till bönmixen i en påse och skaka om så det blir marinerat.
Servera bönorna med salladen och ugnsstekta palsternackan.