Startsida / Inlägg

Caramelised onion

av Maria
Kocken i klackar Kocken i klackar kocken i klackar

kocken i klackar Att gå bannanas i köket är väldigt underskattat. Det blir lixom aldrig fel när man har märkliga matidéer, en vass kniv och Bob Marley i bakgrunden. Här har ni en sallad där bönan har fått den viktigaste rollen medan allt annat omkring har lyft dens smak. Hoppas ni provar!

 

Du behöver för 2 personer:

(Tillagningstid 30 minuter) 

Karamelliserad rödlök:

1 rödlök

1 msk dadelsirap

Smör

Tillbehör: Salladsmix och tonfisk

 

Ugnsstekt palsternacka

2 palsternackor

3 msk olja

 

Bönmix

Stora vita bönor

1 vitlöksklyfta (pressad)

2 msk matolja

Salt

Finhackad koriander

 

Gör så här:

Värm ugnen på 220°.

Skala palsternackan och hacka till träningsformer.

Lägg de i en oljad form och ha över lite till olja.

Rör om och salta.

In i ugnen i ca 20 minuter.

Undertiden, förbered den karamelliserade löken.

Skala och hacka rödlöken tunt.

Värm en kastrull med tjock botten på medelhög värme och ha i smör.

Fräs löken tills det fått färg.

Tillsätt sedan dadelsirapen och låt det få stekas på i några minuter till.

Blanda ihop det med salladsmixen och tonfisken.

Blanda allt till bönmixen i en påse och skaka om så det blir marinerat.

Servera bönorna med salladen och ugnsstekta palsternackan.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB