Glutenfri bröd
avHäromdagen bakade jag glutenfri bröd och det blev riktigt bra men inte helt perfekt. Eftersom jag lider av perfektionism så strävar jag såklart alltid efter det perfekta receptet men det här blev lite för hårt men ändå riktigt gott. Klart att du ska prova det och här är receptet om du får tid över för det tar längre än 30 minuter att baka. Hoppas det smakar!
Du behöver:
4 dl kallt vatten
25 g jäst
2 msk matolja
6 dl glutenfri mjölmix
2 dl grov mjölmix
1 tsk salt
Pålägg: pesto, cocktailtomater, mozzarella bollar, avokado och crème balsamvinäger.
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke och häll över vattnet.
Blanda tills jästen har löst upp sig.
Ha i matoljan, saltet och mjölmixen (ha i lite i taget så det inte blir för mycket mjöl).
Knåda med händerna.
Låt degen få jäsa i 30 minuter. Passa på att värma upp ugnen på 210°.
Forma degen till 6 stycken frallor.
Pensla med matolja och ha över vallmofrön.
In i ugnen i ca 20 minuter.
Servera och njut!