Startsida / Inlägg

Glutenfri bröd

av Maria

kocken i klackar
kocken i klackar

glutenfritt börd recept  Häromdagen bakade jag glutenfri bröd och det blev riktigt  bra men inte helt perfekt. Eftersom jag lider av perfektionism så strävar jag såklart alltid efter det perfekta receptet men det här blev lite för hårt men ändå riktigt gott. Klart att du ska prova det och här är receptet om du får tid över för det tar längre än 30 minuter att baka. Hoppas det smakar!

Du behöver: 

4 dl kallt vatten

25 g jäst

2 msk matolja

6 dl glutenfri mjölmix

2 dl grov mjölmix

1 tsk salt

Pålägg: pesto, cocktailtomater, mozzarella bollar, avokado och crème balsamvinäger.

 

Gör så här: 

Smula ner jästen i en degbunke och häll över vattnet.

Blanda tills jästen har löst upp sig.

Ha i matoljan, saltet och mjölmixen (ha  i lite i taget så det inte blir för mycket mjöl).

Knåda med händerna.

Låt degen få jäsa i 30 minuter. Passa på att värma upp ugnen på 210°.

Forma degen till 6 stycken frallor.

Pensla med matolja och ha över vallmofrön.

In i ugnen i ca 20 minuter.

Servera och njut!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB