Hirssallad
avTack vara min underbara kollega blev jag introducerad för magin hirs, som glutenfri, rik på mineraler och betydligt billigare än quinoa (hurra för oss studenter). Det är lika perfekt till salladen som woken och är enkel att tillaga. Här är en fantastik sätt att äta hirs på, hirssallad. Ta hand om er!
Du behöver:
Bladspenat
1 sötpotatis
2 avokadon
Fetaost
1 dl hirs (2 dl vatten)
Dressing
1/2 rödlök
0,5 dl agavesirap
3 msk matolja
1 krm vaniljpulver
1/3 chili
Gör så här:
Börja med att koka hirsen (i ca 10 minuter).
Undertiden tärna sötpotatisen och koka i en separat kastrull.
Hacka avokadon och fetaosten, lägg i en salladsskål. Blanda i spenaten.
Stek rödlöken, chilin, vaniljpulvret, matoljan och agavesirapen tills löken blivit mjuk.
Blanda nu i hirsen, sötpotatisen och därefter lökdressingen.
Tillsätt salt och blanda väl.
Servera med en grillad lax och njut!