Startsida / Inlägg

Hirssallad

av Maria
hirssallad DSC_1095

hirssallad Tack vara min underbara kollega blev jag introducerad för magin hirs, som glutenfri, rik på mineraler och betydligt billigare än quinoa (hurra för oss studenter). Det är lika perfekt till salladen som woken och är enkel att tillaga. Här är en fantastik sätt att äta hirs på, hirssallad. Ta hand om er!

Du behöver: 

Bladspenat

1 sötpotatis

2 avokadon

Fetaost

1 dl hirs (2 dl vatten)

Dressing

1/2 rödlök

0,5 dl agavesirap

3 msk matolja

1 krm vaniljpulver

1/3 chili

 

Gör så här: 

Börja med att koka hirsen (i ca 10 minuter).

Undertiden tärna sötpotatisen och koka i en separat kastrull.

Hacka avokadon och fetaosten, lägg i en salladsskål. Blanda i spenaten.

Stek rödlöken, chilin, vaniljpulvret, matoljan och agavesirapen tills löken blivit mjuk.

Blanda nu i hirsen, sötpotatisen och därefter lökdressingen.

Tillsätt salt och blanda väl.

Servera med en grillad lax och njut!

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB