Startsida / Inlägg

3 Back to Work breakfast recipes

av Maria

Är du också tillbaka till vardagsrutinerna? Tidiga mornar, lämna barnen på dagis, springer in till föreläsningssalen i sista sekund? Känner ni igen er? Då kan jag med glädje berätta att du fortfarande kan ha en stressig morgon men ändå äta en näringsrik och lyxig frukost. Här har du mina 3 bästa ”Tillbaka till verkligheten frukostar” som är enkla att tillaga och ska förberedas kvällen innan. Ta hand om er!

Kocken i klackar Granola är både sött och gott. Passar perfekt att förbereda på en ledig söndagen och ha det till hela veckan.

Du behöver: 

(Tillagningstid: 30 min) 

2 msk kokosolja

1,5 msk agavesirap

½ tsk kanel

1 dl cashewnötter

1 dl solrosfrön

0,5 dl pumpakärnor

0,5 dl russin

0,5 dl torkade tranbär

Hallonsylt: 2 dl frysta hallon, 1 msk steva/agavesirap och 1 msk chiafrön. Koka ihop det! 

Gör så här: 

Värm ugnen på 200°.

Börja med att smälta kokosoljan, agavesirapen och kanelen i mikron.

Mixa nötterna och fröna i en matberedare tills det blivit små smulor.

Blanda med den smälta kokosoljan och häll över en bakplåt med bakplåtspapper.

In i ugnen i ca 15 minuter, rör om efter halva tiden.

Undertiden blanda russinen och tranbären i en bunke.

Ta ut plåten och när granolan har svalnat kan du blanda i den i bunken med russinen.

Smaklig måltid!

Kocken i klackar Den populära chiapuddingen passar alla, stora som små. 

Du behöver för 4:

(Tillagningstid: 10 min)  

4 dl kokosmjölk

8 msk chiafrön

4 msk dadelsirap/agavesirap

1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Blanda ihop allt i en skål och häll ut det i fyra skålar.

Ställ de i kylen i några timmar, gärna över natten.

Servera med mullbär, jordgubbar, blåbär, nötter och ett leende.

Kocken i klackar Overnight oats som är perfekt att förbereda kvällen innan. 

Du behöver för 2 personer:

(Tillagningstid: 10 minuter)  

2,5 dl glutenfri havregryn

3 dl kokosmjölk

2 msk dadelsirap

2 msk raw kakao

1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här: 

Blanda ihop allt och ställ det i kylskåpet i 3 h eller gärna över natten.

Servera med mullbär, nötter och jordgubbar.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB