Gluten free toast bread
avMånga bollar i luften innebär att man lätt glömmer bort små saker som till exempel att jag lovat er att dela med mig av mitt recept på glutenfritt toastbröd. Tack till en utav er läsare som påminde mig, det uppskattar jag verkligen! Fantastiskt bröd att baka till helgen och servera till frukosten som lunchen. Hoppas det smakar!
Du behöver:
(Tillagningstid: 30 min)
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk chiafrön (går at uteslutas)
5 ägg
1 msk kokosolja (smält)
2 msk dadelsirap
2 msk äppelcider vinäger
Gör så här:
Värm ugnen på 220°.
Blanda ihop alla torra ingredienser en bunke.
I en separat bunke, blanda ihop koksoljan, sirapen och vinägern.
Separera äggvitan från äggulan och häll i äggulan med kokosoljan.
Vispa äggvitan med en mixer, gärna ovanför ett vattenbad för att få bäst effekt.
Blanda i äggvitan i resten av äggblandningen, tillsätt även mjölblandingen.
Lägg över bakpapper i en brödform och häll i smeten.
Strö över vallmofrön och in i ugnen i ca 15 minuter.
Njut med en kantarellröra eller vanligt pålägg!