Startsida / Inlägg

Gluten free toast bread

av Maria
Kocken i klackar

kocken i klackarMånga bollar i luften innebär att man lätt glömmer bort små saker som till exempel att jag lovat er att dela med mig av mitt recept på glutenfritt toastbröd. Tack till en utav er läsare som påminde mig, det uppskattar jag verkligen! Fantastiskt bröd att baka till helgen och servera till frukosten som lunchen. Hoppas det smakar!

Du behöver:

(Tillagningstid: 30 min) 

3 dl mandelmjöl

3 msk kokosmjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 msk chiafrön (går at uteslutas)

5 ägg

1 msk kokosolja (smält)

2 msk dadelsirap

2 msk äppelcider vinäger

 

Gör så här:

Värm ugnen på 220°.

Blanda ihop alla torra ingredienser en bunke.

I en separat bunke, blanda ihop koksoljan, sirapen och vinägern.

Separera äggvitan från äggulan och häll i äggulan med kokosoljan.

Vispa äggvitan med en mixer, gärna ovanför ett vattenbad för att få bäst effekt.

Blanda i äggvitan i resten av äggblandningen, tillsätt även mjölblandingen.

Lägg över bakpapper i en brödform och häll i smeten.

Strö över vallmofrön och in i ugnen i ca 15 minuter.

Njut med en kantarellröra eller vanligt pålägg!

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB