Startsida / Inlägg

Kikärtspasta

av Maria
kocken i klackar kocken i klackar Kocken i klackar

kocken i klackar Gissa vad jag har i min matlåda? Jajamän, den perfekta kikärtpastan med smak av lime och chili. Väldigt enkelt och väldigt gott! Hoppas ni smakar!

Du behöver för 2 personer:

35 g kikärtspasta (Rigatoni)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/3 chili

1/2 lime

Cocktailtomater

1 dl ärtor

1 påse med babyspenat

1 dl havre creme fraiche (oatly )

Kryddor: spiskummin, gurkmeja, nymald svartpeppar och salt 

Tillbehör: svarta oliver, parmesanost

 

Gör så här: 

Koka kikärtspastan, läs instruktionerna här.

Stek löken, vitlöken och chilin i kokosolja (alternativt matolja). Pressa över limesaft.

Ha i tomaterna, ärtorna och  krydda.

Tillsätt crème fraichen och rör om. Låt det få puttra på i 10 minuter.

Ha i bladspenaten och tillsist addera pastan.

Servera med parmesanost och oliver.

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB