Raw vanilla/chocolate cake
avDen här tårtan passerar åtta ingredienser och tar längre än 30 min att förbereda men jag lovar att smaken kompenserar det. Jag gjorde den här helt spontant och blev glatt överraskad och hoppas att du blir det också. Smaka och berätta vad du tycker om denna fantastiska Raw choklad/vanilj tårta!
Du behöver för 8-10 bitar:
Botten:
2,5 dl cashewnötter (blötlagda i 15 min)
0,5 dl russin
6 stycken medjoodadlar
Fyllning:
3 dl cashewnötter (blötlagda i 15 min)
1 citrons saft
2 dl mandelmjölk
1/3 vaniljstång
1 dl kokoskräm
Chokladsås
2 msk Dadelsirap (alternativt raw agavesirap)
1 msk raw kakaopulver
0,5 dl vatten
Gör så här:
1. Lägg bakpapper i en 12*12 cm form (det underlättar att ta ut tårtan sen).
2. Mixa allt till boten och platta ut smeten i formen, ställ den i frysen undertiden du förbereder resten.
3. Mixa allt till fyllningen och häll över botten. In i frysen i ca 1 h.
4. Förbered chokladsåsen genom att blanda ihop allt i en skål.
5. Ta ut tårtan och häll över chokladsåsen.
6. Antigen äter du den nu som den är eller så låter du choklasåsen få stelna i frysen.
7. Toppa med kakaonibs och servera dina nära kära med en kärleksfull tårta.