Startsida / Inlägg

Raw vanilla/chocolate cake

av Maria
Kocken i klackar kocken i klackar Kocken i klackar

kocken i klackar Den här tårtan passerar åtta ingredienser och tar längre än 30 min att förbereda men jag lovar att smaken kompenserar det. Jag gjorde den här helt spontant och blev glatt överraskad och hoppas att du blir det också. Smaka och berätta vad du tycker om denna fantastiska Raw choklad/vanilj tårta!

 

Du behöver för 8-10 bitar:

Botten: 

2,5 dl cashewnötter (blötlagda i 15 min)

0,5 dl russin

6 stycken medjoodadlar

 

Fyllning: 

3 dl cashewnötter (blötlagda i 15 min)

1 citrons saft

2 dl mandelmjölk

1/3 vaniljstång

1 dl kokoskräm

 

Chokladsås

2 msk Dadelsirap (alternativt raw agavesirap)

1 msk raw kakaopulver

0,5 dl vatten

 

Gör så här: 

1. Lägg bakpapper i en 12*12 cm form (det underlättar att ta ut tårtan sen).

2. Mixa allt till boten och platta ut smeten i formen, ställ den i frysen undertiden du förbereder resten.

3. Mixa allt till fyllningen och häll över botten. In i frysen i ca 1 h.

4. Förbered chokladsåsen genom att blanda ihop allt i en skål.

5. Ta ut tårtan och häll över chokladsåsen.

6. Antigen äter du den nu som den är eller så låter du choklasåsen få stelna i frysen.

7. Toppa med kakaonibs och servera dina nära kära med en kärleksfull tårta.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB