Startsida / Inlägg

Butternut squash soppa

av Maria
Kocken i klackar Kocken i klackar

Kocken i klackar Det här receptet är busenkelt att förbereda och smakar helt perfekt. Att det även är mejerifritt är ju plus i kanten. Butternut squash soppa är vad som står på helgens meny. Hoppas ni smakar!

Du behöver: 

(tillagningstid: 30 min) 

1 butternut squash

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

 

1/3 chili

3 dl havregrädde (Oatly)

4 dl vatten

1/2 citron

1/2 grönsaksbuljong

Matolja att steka i (el kokosolja)

 

Gör så här: 

1. Börja med att skala löken och hacka de. Skär pumpan i små bitar.

2. Fin hacka även chilin och vitlöken.

3. Fräs allt med grönsaksbuljongen i matolja i en kastrull tills det börjar bli lite mjukt.

4. Tillsätt därefter 4 dl vatten och låt det få koka ihop.

5. Mixa allt med en stavmixer, ha i havregrädden och saften från en halv citron.

6. Krydda efter smak.

6. Servera med något gott bröd till och njut!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB