Startsida / Inlägg

Butternut squash soppa

av Maria

Kocken i klackar

Kocken i klackar

Kocken i klackar Det här receptet är busenkelt att förbereda och smakar helt perfekt. Att det även är mejerifritt är ju plus i kanten. Butternut squash soppa är vad som står på helgens meny. Hoppas ni smakar!

Du behöver: 

(tillagningstid: 30 min) 

1 butternut squash

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

 

1/3 chili

3 dl havregrädde (Oatly)

4 dl vatten

1/2 citron

1/2 grönsaksbuljong

Matolja att steka i (el kokosolja)

 

Gör så här: 

1. Börja med att skala löken och hacka de. Skär pumpan i små bitar.

2. Fin hacka även chilin och vitlöken.

3. Fräs allt med grönsaksbuljongen i matolja i en kastrull tills det börjar bli lite mjukt.

4. Tillsätt därefter 4 dl vatten och låt det få koka ihop.

5. Mixa allt med en stavmixer, ha i havregrädden och saften från en halv citron.

6. Krydda efter smak.

6. Servera med något gott bröd till och njut!