Butternut squash soppa
avDet här receptet är busenkelt att förbereda och smakar helt perfekt. Att det även är mejerifritt är ju plus i kanten. Butternut squash soppa är vad som står på helgens meny. Hoppas ni smakar!
Du behöver:
(tillagningstid: 30 min)
1 butternut squash
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1/3 chili
3 dl havregrädde (Oatly)
4 dl vatten
1/2 citron
1/2 grönsaksbuljong
Matolja att steka i (el kokosolja)
Gör så här:
1. Börja med att skala löken och hacka de. Skär pumpan i små bitar.
2. Fin hacka även chilin och vitlöken.
3. Fräs allt med grönsaksbuljongen i matolja i en kastrull tills det börjar bli lite mjukt.
4. Tillsätt därefter 4 dl vatten och låt det få koka ihop.
5. Mixa allt med en stavmixer, ha i havregrädden och saften från en halv citron.
6. Krydda efter smak.
6. Servera med något gott bröd till och njut!