Helgen är räddad
avMin helg är räddad och det tack vare dessa bars som smakar som en efterrätt. Perfekt mellanmål nu när jag ska skriva två hemtentor parallellt. Receptet är glutenfri och fylld med kärlek, hoppas ni smakar!
Du behöver för 8 bitar:
4 dl glutenfritt havregryn
2 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker (alternativ stevia)
½ tsk bakpulver
lite salt
2 ägg
1 dl smält kokosolja
Sockerfri choklad (50g)
Gör så här:
1. Värm ungen på 200°.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke (förutom chokladen).
3. Mixa allt med en stavmixer till en slät smet.
4. Fin hacka chokladen och blanda i hälften i smeten.
5. Förbered en form med bakpapper.
6. Häll över halva smeten, tillsätt rastrerande choklad och täck över med resten av smeten.
7. In i ugnen i ca 20-25 minuter.
8. Låt det få svalna och servera med en kopp kaffe.