Startsida / Inlägg

Helgen är räddad

av Maria

3U5A1904Min helg är räddad och det tack vare dessa bars som smakar som en efterrätt. Perfekt mellanmål nu när jag ska skriva två hemtentor parallellt. Receptet är glutenfri och fylld med kärlek, hoppas ni smakar!

Du behöver för 8 bitar:

4 dl glutenfritt havregryn

2 dl mandelmjöl

1 dl kokossocker (alternativ stevia)

½ tsk bakpulver

lite salt

2 ägg

1 dl smält kokosolja

Sockerfri choklad (50g)

 

Gör så här:

1. Värm ungen på 200°.

2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke (förutom chokladen).

3. Mixa allt med en stavmixer till en slät smet.

4. Fin hacka chokladen och blanda i hälften i smeten.

5. Förbered en form med bakpapper.

6. Häll över halva smeten, tillsätt rastrerande choklad och täck över med resten av smeten.

7. In i ugnen i ca 20-25 minuter.

8. Låt det få svalna och servera med en kopp kaffe.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Fred Balke och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB