Nyttig lasagne recept
avJag älskar höstsäsongen! Det finns så många alternativ på råvaror, som till exempel spagettipumpa. Ska du ha middag snart och vet inte vad du ska servera? Då ska du få en genialisk middagsidé av mig. Servera Spagettipumpa Lasagne och dina gäster kommer att bli mätta och belåtna. Hoppas ni smakar!
Du behöver för 2 personer:
1 spagettipumpa
200g sojafärs
1 gul lök
1/2 chili (älskar chili!!!)
2 vitlöksklyftor
Krossade tomater
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
Lite riven ost
Gör så här:
1. Börja med dela spagettipumpan i två och gröp ur kärnorna.
2. Fyll en stor kastrull med vatten och ha i båda delarna samt lite salta. Låt det få koka i ca 20 min.
3. Undertiden, förbered vegetariska köttfärsen. Stek löken, vitlöken och chilin i olivoljan.
4. När det fått lite färg, ha i sojafärsen och låt det få steka ett tag till. Tillsätt lite vatten.
5. Ha sedan i krossade tomaterna, tomatpurén och krydda efter smak.
6. Titta efter om spagettipumpan har mjuknat. Om ja, ta ut de och låt det få svalna lite innan du gröper ur köttet med gaffel.
7. Häll först ett lager med köttfärsås, därefter spagettin från pumpan och lite ost. Gör så tills pumorna fylls helt.
8. In i ugnen i ca 5 minuter (200°C) och därefter är det bara att serva och njuta.
HÄR finns det fler recept med pumpa!