Startsida / Inlägg

Nyttig lasagne recept

av Maria
Kocken i klackar Kocken i klackar

Kocken i klackar Jag älskar höstsäsongen! Det finns så många alternativ på råvaror, som till exempel spagettipumpa. Ska du ha middag snart och vet inte vad du ska servera? Då ska du få en genialisk middagsidé av mig. Servera Spagettipumpa Lasagne och dina gäster kommer att bli mätta och belåtna. Hoppas ni smakar!

Du behöver för 2 personer:

1 spagettipumpa

200g sojafärs

1 gul lök

1/2 chili (älskar chili!!!)

2 vitlöksklyftor

Krossade tomater

1 msk tomatpuré

Salt och peppar

Lite riven ost

 

Gör så här: 

1. Börja med dela spagettipumpan i två och gröp ur kärnorna.

2. Fyll en stor kastrull med vatten och ha i båda delarna samt lite salta. Låt det få koka i ca 20 min.

3. Undertiden, förbered vegetariska köttfärsen. Stek löken, vitlöken och chilin i olivoljan.

4. När det fått lite färg, ha i sojafärsen och låt det få steka ett tag till. Tillsätt lite vatten.

5. Ha sedan i krossade tomaterna, tomatpurén och krydda efter smak.

6. Titta efter om spagettipumpan har mjuknat. Om ja, ta ut de och låt det få svalna lite innan du gröper ur   köttet med gaffel.

7. Häll först ett lager med köttfärsås, därefter spagettin från pumpan och lite ost. Gör så tills pumorna fylls helt.

8. In i ugnen i ca 5 minuter  (200°C) och därefter är det bara att serva och njuta.

 

HÄR finns det fler recept med pumpa!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB