Startsida / Inlägg

Rosa månad med ICA

av Maria
Kocken i klackar Kocken i klackar 3U5A1209

Kocken i klackar Det är oktober vilket innebär att ICA satsar på bra mat och rosa varor. Smart, snällt och smarrigt. Två rätter jag fick smaka på var frittata med rotfrukter och mortosallad. Recepten var fräscha och enkla att tillaga, helt i min smak. Ta hand om er!

Du behöver för Frittatan (8 portioner): 

500 g vegetarisk pytt

Olivolja

1 kruka oregano

150 fetaost

8 ägg

Salt och peppar

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200°C.

Stek pytten i olivoljan i ca 6-8 minuter.

Hacka oreganon grovt och smula fetaosten. Blanda ner hälften i ritfrukterna.

Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Krydda med salt och peppar. Häll över rotfrukterna.

Strö över resten av oreganon och fetost och sätt in pappan mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med motorsalladen.

 

Du behöver för morotsallad:

2 dl gröna ärtor

4 morötter

150 g sockerärtor

1 kruka mynta

1 lime, 2 msk saft

165 ml kokosmjölk

2 msk sweet chillisås

Gör så här: 

Skala och hyvla morötterna med en osthyvel. Strimla sockerärtorna.

Blanda limesaft, kokosmjölk, chilisås och mynta.

Blanda ärtor morötter och ockerärter med limedressingen.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB