Rosa månad med ICA
avDet är oktober vilket innebär att ICA satsar på bra mat och rosa varor. Smart, snällt och smarrigt. Två rätter jag fick smaka på var frittata med rotfrukter och mortosallad. Recepten var fräscha och enkla att tillaga, helt i min smak. Ta hand om er!
Du behöver för Frittatan (8 portioner):
500 g vegetarisk pytt
Olivolja
1 kruka oregano
150 fetaost
8 ägg
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Stek pytten i olivoljan i ca 6-8 minuter.
Hacka oreganon grovt och smula fetaosten. Blanda ner hälften i ritfrukterna.
Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Krydda med salt och peppar. Häll över rotfrukterna.
Strö över resten av oreganon och fetost och sätt in pappan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med motorsalladen.
Du behöver för morotsallad:
2 dl gröna ärtor
4 morötter
150 g sockerärtor
1 kruka mynta
1 lime, 2 msk saft
165 ml kokosmjölk
2 msk sweet chillisås
Gör så här:
Skala och hyvla morötterna med en osthyvel. Strimla sockerärtorna.
Blanda limesaft, kokosmjölk, chilisås och mynta.
Blanda ärtor morötter och ockerärter med limedressingen.