Startsida / Inlägg

Ugnsrostade rotfrukter recept

av Maria
Kocken i klackar Kocken i klackar

Kocken i klackarJag fortsätter med fantastiska oktoberrecept och idag serverar jag ugnsrostade rotfrukter med sojakorv. Det här receptet landar på min topp tre-grymma-vardagsrätters-lista. Lika bra för matlådan som fredagsmiddagen och kostar inte mycket att tillaga. Hoppas ni smakar!

 

Du behöver för 2: 

(tillagningstid 30 min) 

10 stycken minimorötter

3 stycken palsternackor

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

Färsk oregano

Havssalt och svartpeppar

Olivolja

Sojakorv

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 220°  C.

 

Hacka minimorötterna, palsternackor och gul löken och lägg de i en ungsform.

Riv vitlöken över och tillsätt olja, färsk oregano, havssalt och peppar.

Blanda med händer.

In i ugnen i ca 15 minuter.

Stek sojakorven undertiden.

Servera och njut!

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB