Recept på raw tårtor
avIdag samlar jag ihop mina tre favorit recept på Raw tårtor. Bara att gotta sig i min underbara läsare!
Raw choklad/vanilj tårta
Du behöver för 8-10 bitar:
Botten:
2,5 dl cashewnötter (blötlagda i 15 min)
0,5 dl russin
6 stycken medjoodadlar
Fyllning:
3 dl cashewnötter (blötlagda i 15 min)
1 citrons saft
2 dl mandelmjölk
1/3 vaniljstång
1 dl kokoskräm
Chokladsås
2 msk Dadelsirap (alternativt raw agavesirap)
1 msk raw kakaopulver
0,5 dl vatten
Gör så här:
1. Lägg bakpapper i en 12*12 cm form (det underlättar att ta ut tårtan sen).
2. Mixa allt till boten och platta ut smeten i formen, ställ den i frysen undertiden du förbereder resten.
3. Mixa allt till fyllningen och häll över botten. In i frysen i ca 1 h.
4. Förbered chokladsåsen genom att blanda ihop allt i en skål.
5. Ta ut tårtan och häll över chokladsåsen.
6. Antigen äter du den nu som den är eller så låter du choklasåsen få stelna i frysen.
7. Toppa med kakaonibs och servera dina nära kära med en kärleksfull tårta.
Du behöver för 6 personer:
(Tillagningstid: förberedelser 20-30 min, frysen 4 timmar)
Botten
1 dl cashewnötter
4 stycken medjool dadlar (alternativ, 6 stycken små)
4 msk vatten
Fyllning
1 dl cashewnötter (blötlagda i vatten, ca 15 minuter)
2 dl kokosmjölk (Kokosmjölk ”extra creamy)
1/2 tsk vaniljpulver
4 stycken medjool dadlar
Saften från 1 lime
Blåbär fyllning
1 dl blåbär
Saten från 1/2 lime
Gör så här:
Lägg bakpapper i en 12*12 cm bakform.
Mixa nötterna till botten i en matberedare. Tillsätt därefter dadlarna samt vattnet.
Tryck ut smeten till botten i formen, använd gärna fingrarna.
Därefter, mixa allt till fyllningen tills det blir en slät smet. Häll över botten.
Tillsist mixa allt till blåbärsfyllningen och häll över på toppen av kakan.
In i frysen i ca 4 timmar. Servera och njut!
Har du några frågor? Kommentera i inlägget så svarar jag så fort jag kan!
Du behöver för en mellanstor tårta:
botten
1 dl krossade cashewnötter
10 stycken dadlar
1 msk mandelsmör
1/2 tsk vaniljpulver
Toppen
2 dl kokosgrädde
1 dl hallon
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Mixa först allt till botten och sedan allt till fyllningen.
Häll upp botten i en form och ha över fyllningen.
In i frysen i 4 h eller gärna över natten.
Toppa med pistaschenötter och servera.
Glad midsommarafton!