Startsida / Inlägg

Recept på raw tårtor

av Maria

Idag samlar jag ihop mina tre favorit recept på Raw tårtor. Bara att gotta sig i min underbara läsare!

Kocken i klackar Raw choklad/vanilj tårta

Du behöver för 8-10 bitar:

Botten: 

2,5 dl cashewnötter (blötlagda i 15 min)

0,5 dl russin

6 stycken medjoodadlar

Fyllning: 

3 dl cashewnötter (blötlagda i 15 min)

1 citrons saft

2 dl mandelmjölk

1/3 vaniljstång

1 dl kokoskräm

Chokladsås

2 msk Dadelsirap (alternativt raw agavesirap)

1 msk raw kakaopulver

0,5 dl vatten

Gör så här: 

1. Lägg bakpapper i en 12*12 cm form (det underlättar att ta ut tårtan sen).

2. Mixa allt till boten och platta ut smeten i formen, ställ den i frysen undertiden du förbereder resten.

3. Mixa allt till fyllningen och häll över botten. In i frysen i ca 1 h.

4. Förbered chokladsåsen genom att blanda ihop allt i en skål.

5. Ta ut tårtan och häll över chokladsåsen.

6. Antigen äter du den nu som den är eller så låter du choklasåsen få stelna i frysen.

7. Toppa med kakaonibs och servera dina nära kära med en kärleksfull tårta.

kocken i klackarLime och blåbär raw tårta 

Du behöver för 6 personer: 

(Tillagningstid: förberedelser 20-30 min, frysen 4 timmar) 

Botten 

1 dl cashewnötter

4 stycken medjool dadlar (alternativ, 6 stycken små) 

4 msk vatten

Fyllning 

1 dl cashewnötter (blötlagda i vatten, ca 15 minuter)

2 dl kokosmjölk (Kokosmjölk ”extra creamy)

1/2 tsk vaniljpulver 

4 stycken medjool dadlar 

Saften från 1 lime 

Blåbär fyllning 

1 dl blåbär

Saten från 1/2 lime

Gör så här: 

Lägg bakpapper i en 12*12 cm bakform.

Mixa nötterna till botten i en matberedare. Tillsätt därefter dadlarna samt vattnet.

Tryck ut smeten till botten i formen, använd gärna fingrarna.

Därefter, mixa allt till fyllningen tills det blir en slät smet. Häll över botten.

Tillsist mixa allt till blåbärsfyllningen och häll över på toppen av kakan.

In i frysen i ca 4 timmar. Servera och njut!

Har du några frågor? Kommentera i inlägget så svarar jag så fort jag kan!

kocken i klackarHallon raw tårta 

Du behöver för en mellanstor tårta: 

botten

1 dl krossade cashewnötter

10 stycken dadlar

1 msk mandelsmör

1/2 tsk vaniljpulver

Toppen

2 dl kokosgrädde

1 dl hallon

1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här: 

Mixa först allt till botten och sedan allt till fyllningen.

Häll upp botten i en form och ha över fyllningen.

In i frysen i 4 h eller gärna över natten.

Toppa med pistaschenötter och servera.

Glad midsommarafton!

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Fred Balke och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB