Startsida / Inlägg

Det perfekta julgodiset?

av Maria
Kocken i klackar

Det här receptet var min absoluta favorit från sommaren men jag känner att den kan få kvalificeras som det perfekta julgodiset också. Det är choklad, det är russin och det är nötter – kan man kräva mer för att tillfredsställa sina smaklökar? Att det är enkelt att tillaga är också riktigt kul. Hoppas ni smakar!

Du behöver: 

100 g mörk choklad (eller sockerfri)

1 krm vaniljpulver

Några droppar mint

 

På toppen

Cashewnötter

Pistage

Tranbär

Olika russinsorter

 

Gör så här: 

Smält chokladen i mikron eller på ett vattenbad, tillsätt vaniljpulvret, mintdropparna och blanda.

Häll ut smälta chokladen med en sked öven folieform. En sked per form räcker (den formar av sig självt).

Toppa med nötter, tranbär och russin.

In i kylen i ca 10 minter och servera.

Hoppas det smakar!

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB