Socker- och glutenfria lussebullar
avLucia är snart här och det innebär lussebullar i mängder. Jag älskar lussebullar! I år har jag valt att vara lite snällare mot min känsliga mage och därmed bakat lussebullar som är gluten-och sockerfria. Hoppas ni smakar!
Du behöver för ca 30 stycken:
50 g jäst
150 g smör
2 påsar saffran
2 dl stevia strö
5 dl mjölk
250 g kvarg
1 ägg
900 g mjölmix (glutenfritt från finax)
Pensling och garnering: ägg och russin
Gör så här:
- Värm ugnen på 200°C.
- Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och rör ner saffranet. Tillsätt sedan mjölken.
- Rör ut jästen med det smälta smöret och därefter tillsätter du resten av ingredienserna: stevian, kvarg, ägget och tillsist mjölet. Knåda med händerna.
- Låt det få jäsa i 45 minuter.
- Dela degen i mindre bitar på en mjölad arbetsbänk.
- Baka ut degen till vilken form du vill.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper
- Pensla med uppvispat ägg och tryck i russin.
- In i ugnen i ca 8 minuter och låt de få svalna på galler under en bakduk.