Startsida / Inlägg

Vegetarisk lasagne

av Maria

KockeniklackarNågot jag älskar med ett stort ä är lasagne. Min mammas kärleksfulla lasagne är min absoluta favorit men nu är jag både vegetarian och har en känslig mage. Inte spilla tårar över det då det går lika bra att göra med zucchiniplättar och sojafärs. På botten hade jag lite kikärtspasta för att fylla ut… blir nämligen inte jätte mätt på zucchinilasagne. Hoppas det smakar!

Du behöver för 4 personer:

(tillagningstid 40 min)

1 zucchini

1 dl kikärtspasta

200 g sojafärs

½ purjolök

2 vitlöksklyftor

250 g krossade tomater

Rosmarin och timjan

Salt och peppar

Sås

250 g keso

1 dl havregrädde

Persilja (valfritt)

På toppen

Fetaost

Gör så här:

  1. Börja med att koka kikärtorna och värm ugnen på 200°C.
  2. Undertiden, förbered köttfärssåsen. Skala och hacka purjolök och vitlök. Fräs först löken i rapsolja i en stekpanna, därefter, tillsätt sojafärsen. Krydda eftersmak. Tillsätt krossade tomaterna och låt det få koka på i ca 10 minuter.
  3. Sås: blanda ihop keso och havregrädde i en liten skål och tillsätt hackad persilja.
  4. Dela zucchini i två och riv med en osthyvel till plattform.
  5. Använd en liten form (jag använde mig utav min avlånga brödform) och lägg först ett lager med kikärtpasta. Därefter ska du varva zucchini, sojafärs, sås och fetaost. Avsluta med sås och fetaost på toppen, in i ugnen i ca 15 min.
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB