Vegetarisk lasagne
avNågot jag älskar med ett stort ä är lasagne. Min mammas kärleksfulla lasagne är min absoluta favorit men nu är jag både vegetarian och har en känslig mage. Inte spilla tårar över det då det går lika bra att göra med zucchiniplättar och sojafärs. På botten hade jag lite kikärtspasta för att fylla ut… blir nämligen inte jätte mätt på zucchinilasagne. Hoppas det smakar!
Du behöver för 4 personer:
(tillagningstid 40 min)
1 zucchini
1 dl kikärtspasta
200 g sojafärs
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
250 g krossade tomater
Rosmarin och timjan
Salt och peppar
Sås
250 g keso
1 dl havregrädde
Persilja (valfritt)
På toppen
Fetaost
Gör så här:
- Börja med att koka kikärtorna och värm ugnen på 200°C.
- Undertiden, förbered köttfärssåsen. Skala och hacka purjolök och vitlök. Fräs först löken i rapsolja i en stekpanna, därefter, tillsätt sojafärsen. Krydda eftersmak. Tillsätt krossade tomaterna och låt det få koka på i ca 10 minuter.
- Sås: blanda ihop keso och havregrädde i en liten skål och tillsätt hackad persilja.
- Dela zucchini i två och riv med en osthyvel till plattform.
- Använd en liten form (jag använde mig utav min avlånga brödform) och lägg först ett lager med kikärtpasta. Därefter ska du varva zucchini, sojafärs, sås och fetaost. Avsluta med sås och fetaost på toppen, in i ugnen i ca 15 min.