Startsida / Inlägg

Glutefri-och raffinerat sockerfri tårta

av Maria
Kockeniklackar-23

Kockeniklackar-24Helg med en smakrik glutefri-och raffinerat sockerfri tårta. Jag bara experimenterade lite med det jag hade hemma och realitet blev gott. Hoppas ni smakar!

Du behöver för en 12 cm tårta: 

1 stor banan

2 ägg

1 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

1 dl profiber

1/2 dl stevia strö

½ tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

0,5 dl blåbär

 

Sylt: fryst blåbär, stevia (koka ihop) och 1 msk chiapudding (koka ihop)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C°.

Mosa bananen med en gaffel. Ha i äggen.

Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke och rör sedan ner allt med det mosad bananen.

Bland sist i blåbären.

Häll smeten i en liten smord (med kokosolja) springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Koka ihop sylten. Ta ut kakan ur ugnen och låt den få svalna. Ha över sylten och låt det få stå i kylskåpet ett litet tag.

Servera och njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB