Glutefri-och raffinerat sockerfri tårta
avHelg med en smakrik glutefri-och raffinerat sockerfri tårta. Jag bara experimenterade lite med det jag hade hemma och realitet blev gott. Hoppas ni smakar!
Du behöver för en 12 cm tårta:
1 stor banan
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 dl profiber
1/2 dl stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
0,5 dl blåbär
Sylt: fryst blåbär, stevia (koka ihop) och 1 msk chiapudding (koka ihop)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C°.
Mosa bananen med en gaffel. Ha i äggen.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke och rör sedan ner allt med det mosad bananen.
Bland sist i blåbären.
Häll smeten i en liten smord (med kokosolja) springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Koka ihop sylten. Ta ut kakan ur ugnen och låt den få svalna. Ha över sylten och låt det få stå i kylskåpet ett litet tag.
Servera och njut!