Startsida / Inlägg

Gluten-och Sockerfri paj

av Maria
Kockeniklackar-14 Kockeniklackar-15

Kockeniklackar-16Upptäckte att jag inte har bakat på ett tag och kände att det var dags att kavla upp armarna och göra något riktigt sött. Jag testade att göra pecanpaj och det smakade himmelskt. Jag vet att jag säger det ofta om det jag lagar men den här var riktigt god. Jag älskar pecan! Som ni ser bakade jag en liten paj men multiplicera ingredienslistan med tre så får ni den större om ni vill ha det. Hoppas det smakar!

Du behöver: 

Pajdeg 

1 dl glutenfri mjölmix (allternativ nötmjöl)

0,5 dl smält kokosolja

3 msk agavesirap

2 msk vatten

Fyllning 

0,5 dl hasselnötsmjöl

1 dl pecannötter

0,5 dl agavesriap

1 krm kanel

1 krm vaniljpulver

1 äggvita

1/4 dl kvarg

Gör så här: 

Värm ugnen på 200° C.

Blanda ihop allt till pajdegen, knåda med händerna.

Smörj pajformen med kokosolja, tryckt ut degen i den.

Blanda sedan ihop allt till fyllningen, hacka pecannötterna och tillsätt i formen.

In i ugnen i ca 20 min, låt det få svalna och ha över lite pecannötter

Så gott!

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB