Startsida / Inlägg

Gluten-och Sockerfria Semlor

av Maria


KockeniklackarSnart är det dags för fettisdag och då gäller det at ladda upp med semlor i stora lass. Kollade igenom mitt arkiv och upptäckte att jag har aldrig tagit mig tiden till att baka hälsosammare semlor…vilken chock! Men nu så, vill jag bjuda er på semlor som är super enkla att förbereda och smakar semligt gott. Hoppas det smakar!

Du behöver för 4 stycken: 

2 ägg

1 msk kokosolja

1,5 dl mandelmjöl

1 msk kokosmjöl

1/2 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

1 krm kardemumma

 

Fyllning: 

3 msk mandelmjöl

1 msk vatten

1 msk dadelsirap (eller agave)

 

Gör så här: 

Värm ugnen på 220°C.

Blanda först ihop alla torra ingredienser i en bunke.

Smält kokosoljan och ha i mjölblandningen.

Tillsätt äggen och blanda.

Låt degen stå ett litet tag, undertiden kan du börja vispa sojagrädden.

Dela degen i fyra bitar och forma till runda bollar.

Ställ på en bakplåt med bakplåtspapper och in i ugnen i ca 15 minuter.

Blanda ihop fyllningen.

Låt de få svalna och ha i mandelmassan och sedan grädden.

Njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB