Startsida / Inlägg

Vegetarisk Carbonara Recept

av Maria
vegetarisk carbonara recept

vegetarisk carbonara recept Sannas, Mickis om min ”halva åtta hos mig” runda har nu gått mot sitt slut. Det har varit kul, vi har glömt att sätta betyg varje gång och fokuserat lika mycket på smakerna som på tjejsnacket. Klart att vi ska köra på en ny runda! Här är våra regler: en lagar förrätt, en varmrätt och den tredje efterrätt. Sen byter vi efter klockan. En liten light version som jag varmt rekommenderar er att göra mer era vänner. Hoppas det smakar!

Du behöver för 3 personer och 1 matlåda: 

(tillagnigstisd: 30 min) 

1 paket med bönpasta

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 chili

200 g ärtor

2 ägg

2 dl havregrädde

parmesanost

Lime

Basilika

Salt, peppar

 

Gör så här: 

Koka bönpastan (lär på förpackningen hur ska göra).

Hacka gul löken, chili, riv vitlöken.

Riv i parmesanost i havregrädden och blanda.

Börja med att hetta upp en stekpanna och tillsätt olivolja i.

Stek löken och chilin. Krydda.

Tillsätt ärtorna, kokta bönpastan och sedan grädden. Bland väl.

Krydda eftersmak. Ha i lite limesaft och basilika.

Tillsist, kläck i äggen och vänd på det några gånger.

Servera med oliver, färsk basilika och lite riven ost på toppen.

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB