Startsida / Inlägg

Nyttigare Påskbuffé

av Maria

KockeniklackarIdag kavlade jag upp ärmarna för att fixa och trixa med en fejk påskbuffé, med fejk innebär det att jag att lagar massa mat men har inga gäster som ska äta det. Vad gör man inte för bloggen? Jag har kombinerat buffén utefter tre ledord: färg, annorlunda och nyttigare. Resultatet blev mangosallad serverad med endivesallad, avokadosoppa, getostbollar rullade i gräslök och en lemonad med mynta. Recept? Hittar du här nedan!

Kockeniklackar Avokadosoppa för 6 personer: 

2 avokadon

1 gurka

2 dl havre créme fraiche

Saften från 1 citron

4-5 dl vatten (blanda gärna ut en grönsaksbuljong)

Salt och peppar

Mixa ihop allt med en stavmixer, servera i små glasskålar och toppa med räkor! 

Kockeniklackar-15

Kockeniklackar-13

Mangosallad med endivesallad för 6 personer: 

1 avokado

1 hel gurka

250 g frysta mangobitar (eller 1 stor mango)

1 hel chili (hett, hett, hett men gott)

Dressing: 4 msk rapsolja, 2 msk honung, salt och peppar

Endivesallad att servera i

Hacka allt i lite större bitar, blanda i dressingen och servera! 

Kockeniklackar-14

Kockeniklackar-8Getostbollar rullade i gräslök: 

200 g getost

1,5 dl kvarg

Salt och peppar

Hackad gräslök

Mixa allt förutom gräslöken. Antingen formar du till runda former eller serverar det i en skål som en röra. Gör det som är enklast för dig! 

Kockeniklackar-11Lemonad/ nykter mojito för 6 personer:

3 dl citronsaft

1 lime

1 citron

 6 l vatten

Mynta

Blanda ihop allt och ha i lime-och citronskivor i glasen. Toppa med lite mynta! 

Ha en fantastik påsk,

Maria

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB