Nyttigare Påskbuffé
avIdag kavlade jag upp ärmarna för att fixa och trixa med en fejk påskbuffé, med fejk innebär det att jag att lagar massa mat men har inga gäster som ska äta det. Vad gör man inte för bloggen? Jag har kombinerat buffén utefter tre ledord: färg, annorlunda och nyttigare. Resultatet blev mangosallad serverad med endivesallad, avokadosoppa, getostbollar rullade i gräslök och en lemonad med mynta. Recept? Hittar du här nedan!
Avokadosoppa för 6 personer:
2 avokadon
1 gurka
2 dl havre créme fraiche
Saften från 1 citron
4-5 dl vatten (blanda gärna ut en grönsaksbuljong)
Salt och peppar
Mixa ihop allt med en stavmixer, servera i små glasskålar och toppa med räkor!
Mangosallad med endivesallad för 6 personer:
1 avokado
1 hel gurka
250 g frysta mangobitar (eller 1 stor mango)
1 hel chili (hett, hett, hett men gott)
Dressing: 4 msk rapsolja, 2 msk honung, salt och peppar
Endivesallad att servera i
Hacka allt i lite större bitar, blanda i dressingen och servera!
Getostbollar rullade i gräslök:
200 g getost
1,5 dl kvarg
Salt och peppar
Hackad gräslök
Mixa allt förutom gräslöken. Antingen formar du till runda former eller serverar det i en skål som en röra. Gör det som är enklast för dig!
Lemonad/ nykter mojito för 6 personer:
3 dl citronsaft
1 lime
1 citron
6 l vatten
Mynta
Blanda ihop allt och ha i lime-och citronskivor i glasen. Toppa med lite mynta!
Ha en fantastik påsk,
Maria