Aioli och en grön sallad
avHäromdagen var jag bjuden på en dunder tjejmiddag med en magisk sallad på menyn. Jag fann inspirationen från min vän Nadine och gjorde en egen tolkning. En fräsch, grön sallad med en misslyckad men god aioli. Ska prova på om och om igen tills jag lär mig. Hoppas nu smakar!
Du behöver 1:
1/2 romansallad
1 avokado
4 stycken sparris
0,5 dl pinjenötter
Lite fetaost
Aioli:
2 äggulor
1 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Gör så här:
Börja med att förbereda aiolin genom att mixa allt förutom vitlöken och kryddorna med en stavmixer. Riv i vitlök och blanda i kryddorna. Smaka av och sedan ställ in i kylskåpet så det får kallna.
Skölj och hacka sparrisen i mindre bitar och stek i sesamolja (eller vanlig).
Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna tills de får lite färg.
Hacka salladen, dela upp avokadon och servera i en tallrik.
Lägg över sparrisen, strö över fetaost, pinjenötterna och tillsist ha på lite aioli.