Startsida / Inlägg

Nyttigare Brownie

av Maria
Kockeniklackar-29

Kockeniklackar-30Det här receptet skulle såklart komma upp igår men tiden var för snål. Här är det magiska receptet på brownien som är sötad med kokosocker. Kokosocker har lågt G och smakar jättegott. Hoppas ni smakar!

 

Du behöver för 10 bitar:

160 g mörk choklad

3 msk kokosolja

2 dl sojamjölk

2 dl havremjöl el mandelmjöl (eventuellt mer om smeten är för lös)

1 dl pofber

1/2 tsk bakpulver

3 msk kakao

2 dl kokossocker

1 krm flingsalt

Servera med kakaonibs och jordgubbar

 

Gör så här

Värm ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om

Smält kokosolja i en kastrull. Häll sedan i 100 gram av chokladen i kastrullen tills det smälter.

Blanda i kokosolja-och choklad blandningen och sojamjölken med de torra ingredienserna och blanda om.

Hacka resterande choklad och blanda ner i smeten.

Smörj en ugnsform med kokosolja och häll i smeten.

Grädda i ugnen på i ca 20 min och låt det få svalna ett tag.

Toppa med kakaonibs.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB