Startsida / Inlägg

Glutenfri och vegan pastarecept

av Maria
Kockeniklackar

Kockeniklackar-2Det går inte så bra med pannacottan! Gjorde ett nytt försök idag men då var honungen och agaven slut. Nya tag imorn helt enkelt. Oroa er inte för det för jag bjuder istället på en god linspasta som är både glutenfri och vegan…självklart supergod också. Hoppas ni smakar!

Du behöver för 2 person: 

4 dl linspasta (allternativ kikärtaspasta)

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

200 g bladspenat

1 dl havregrädde

1 msk glutenfri mjölmix (går att utesluta)

Salt & peppar

Sesamolja

Servering: Lite valnötter & lime

 

Gör så här: 

Koka linspastan utefter anvisningarna på paketet.

Hacka löken och pressa vitöken. Hetta upp en stekpanna och ha i sesamolja.

Stek löken tills det får lite färg. Ha därefter i bladspenaten och låt det få steka en stund.

Krydda med salt och peppar.

Ha därefter i havregrädden och lite glutenfri mjölmix för att få såsen att tjockna.

Sänk värmen och låt det få steka en liten stund.

Ha i pastan, blanda och servera med lite krossade valnötter på.

Hoppas det smakar!

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB