Startsida / Inlägg

Tofurecept

av Maria
Kockeniklackar Kockeniklackar Kockeniklackar

Kockeniklackar-140Många utav er har kommenterar på instagram om intresset för mer recept med tofu och tänker börja bjuda oftare på det. Detta recept är perfekt som vegetarisk tilltugg till bubblet som serveras innan middagen. Inte för mättande men inte heller för lite, utan alldeles lagom. Det som saknas är lite limeskivor. Hoppas ni smakar!

Du behöver: 

270 g tofu (naturell)

1 msk kinesisk soja

2 msk sojasås

2 vitlöksklyftor

Koriander

Salt

Huvudsallad blad

1 avokado

1 lime

Gör så här: 

Dela tofun i mindre bitar (jag gjorde stora kubformer) och lägg bitarna i en påse.

Pressa vitlöken och tillsätt det med sojan, koriander och saltet i påsen.

Låt det få stå och dra sig en stund i kylskåpet, ju längre desto godare.

Stek i kokosolja tills det får en krispig yta.

Lägg över en bit på ett salladsblad och ha på en avokadobit, lite koriander och en limeskiva.

Njut!

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB