Startsida / Inlägg

Recept På Sesamkakor

av Maria
Kockeniklackar Kockeniklackar-56

Kockeniklackar-57Provade att baka bars och det blev som sesamkakor. Jag är nämligen lite smått besatt av smaken sesam med honung och resultatet blev därför väldigt gott. Vad jag främst gillar med receptet är det är kakor fast utan hela måste-använda-ugnen biten. Vilket jag och alla ni, som har en del bollar i lufta, älskar. Jag har även fått upp ögonen för ett nytt märke på marknaden som erbjuder fräscha och ekologiska produkter för bakning och det är motherearth (adlink). Vill ni få formen som bars? Då rekommenderar jag er att hacka mandlarna för att det ska bli enklare att dela de i bitar när det fryst fast. Hoppas ni smakar!

Du behöver: 

2 dl glutenfritt havregryn

0,5 dl sesamfrön

0,5 dl mandlar

2 msk chiafrön

1 msk linfrön

1 dl smält kokosolja

3 msk honung

 

Gör så här: 

Blanda ihop allt i en skål med en sked.

Ha bakpapper i en stor matlåda.

Fyll smeten i formen och ställ in i frysen i ca 1 h.

Servera och njut!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB