Recept På Sesamkakor
avmotherearth (adlink). Vill ni få formen som bars? Då rekommenderar jag er att hacka mandlarna för att det ska bli enklare att dela de i bitar när det fryst fast. Hoppas ni smakar!
Provade att baka bars och det blev som sesamkakor. Jag är nämligen lite smått besatt av smaken sesam med honung och resultatet blev därför väldigt gott. Vad jag främst gillar med receptet är det är kakor fast utan hela måste-använda-ugnen biten. Vilket jag och alla ni, som har en del bollar i lufta, älskar. Jag har även fått upp ögonen för ett nytt märke på marknaden som erbjuder fräscha och ekologiska produkter för bakning och det ärDu behöver:
2 dl glutenfritt havregryn
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl mandlar
2 msk chiafrön
1 msk linfrön
1 dl smält kokosolja
3 msk honung
Gör så här:
Blanda ihop allt i en skål med en sked.
Ha bakpapper i en stor matlåda.
Fyll smeten i formen och ställ in i frysen i ca 1 h.
Servera och njut!