Gluten-och Sockerfria Muffins
avFörst skulle det bli kakor och sen en tårta men det slutade som muffins, intressant vart livet kan ta en. Tranbär & chokladmuffins finns på menyn som helgens efterrätt. Ett enkelt recept som går att baka under 30 minuter. Hoppas ni smakar!
Du behöver för 3 stora muffins:
4 dl glutenfri havremjöl
1 km vaniljpulver
2-3 msk steviaströ (eller annan sötning)
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl kokosdryck
Tranbär/chokladknappar
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa äggen fluffigt i en seperat bunke och blanda sedan med de torra ingredienserna.
Ha i lite kokosdryck och rör om.
Tillsätt tranbären och häll smeten i muffinsformar.
In i ugnen i ca 15-20 minuter.
Lägg på chokladknapparna på slutet (smälter snabbt)
Njut!