Startsida / Inlägg

Gluten-och Sockerfria Muffins

av Maria

Kockeniklackar

Kockeniklackar

Kockeniklackar-197Först skulle det bli kakor och sen en tårta men det slutade som muffins, intressant vart livet kan ta en. Tranbär & chokladmuffins finns på menyn som helgens efterrätt. Ett enkelt recept som går att baka under 30 minuter. Hoppas ni smakar!

Du behöver för 3 stora muffins: 

4 dl glutenfri havremjöl

1 km vaniljpulver

2-3 msk steviaströ (eller annan sötning)

1/2 tsk bakpulver

2 ägg

1 dl kokosdryck

Tranbär/chokladknappar

 

Gör så här: 

Värm ugnen till 200°C

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.

Vispa äggen fluffigt i en seperat bunke och blanda sedan med de torra ingredienserna.

Ha i lite kokosdryck och rör om.

Tillsätt tranbären och häll smeten i muffinsformar.

In i ugnen i ca 15-20 minuter.

Lägg på chokladknapparna på slutet (smälter snabbt)

Njut!