Startsida / Inlägg

Gluten-och Sockerfria Muffins

av Maria
Kockeniklackar Kockeniklackar

Kockeniklackar-197Först skulle det bli kakor och sen en tårta men det slutade som muffins, intressant vart livet kan ta en. Tranbär & chokladmuffins finns på menyn som helgens efterrätt. Ett enkelt recept som går att baka under 30 minuter. Hoppas ni smakar!

Du behöver för 3 stora muffins: 

4 dl glutenfri havremjöl

1 km vaniljpulver

2-3 msk steviaströ (eller annan sötning)

1/2 tsk bakpulver

2 ägg

1 dl kokosdryck

Tranbär/chokladknappar

 

Gör så här: 

Värm ugnen till 200°C

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.

Vispa äggen fluffigt i en seperat bunke och blanda sedan med de torra ingredienserna.

Ha i lite kokosdryck och rör om.

Tillsätt tranbären och häll smeten i muffinsformar.

In i ugnen i ca 15-20 minuter.

Lägg på chokladknapparna på slutet (smälter snabbt)

Njut!

  • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist, Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB